Nieuws

SeaWatchers in Testerep Magazine!

Toegevoegd op 2023-06-26 14:31:38
Kom te weten wat de SeaWatchers drijft. Vier keer per jaar voeren ze in hun vrijetijd gestandaardiseerde metingen uit die een licht werpen op veranderingen aan onze kust.
Wie is de burger achter de burgerwetenschap SeaWatch-B? Ontmoet Solange, Paul en Patricia. Drie heel uiteenlopende personen met wel één specifieke grote gemeenschappelijke deler: het zijn allen vrijwilligers van het LifeWatch burgerwetenschapsinitiatief SeaWatch-B.

Zij zijn niet de enige gepassioneerde vrijwilligers. Het SeaWatch-B-team telt, inclusief de buddy’s, zo’n 30 vrijwilligers. Hun inzet en leergierigheid is onuitputtelijk. Dankzij hen kunnen we lange termijn trends rapporteren over veranderingen aan onze kust. Trends in de biodiversiteit, de temperatuur van het zeewater, het landschap en nog veel meer. Wetenschappers zijn er blij om, want zij krijgen dit alleen niet voor mekaar. Lang leve de burgerwetenschappers, lang leve de SeaWatchers!

In het uitgelicht artikel - ‘Onze veranderde Noordzee: burgers houden de vinger aan de (zee)pols’- van het VLIZ Testerep Magazine ontdek je hun verhalen.

Ontmoet Solange, Patricia en Paul!
 

Link: www.vliz.be/testerep/nl/2023-04-burgers-houden-de-vinger-aan-de-zeepols?pk_campaign=testerepmail&pk_keyword=testerep-editie244e244[Overzicht] [Login]