Nieuws

Opleiding ‘schelpen herkennen’

Toegevoegd op 2023-06-26 14:10:20
Benieuwd hoe het eraan toeging op de verdiepende opleiding ‘schelpen herkennen’? In de aanloop naar de 6e editie van de Grote Schelpenteldag fristen de SeaWatchers en andere natuurexperts hun schelpenkennis op.
Het was een gezellige en boeiende avond. De blikken van de enthousiaste vrijwilligers spraken boekdelen. Ze staan te popelen om hun kennis en liefde voor schelpen op de Grote Schelpenteldag van 25 maart 2023 met het brede publiek te delen!

Wie zich nog niet klaar voelt voor deze opleiding kan de basiscursus en de materclass online bekijken.

Centraal staat het identificeren van strandschelpen en kokkels. Bij deze schelpen is het zelfs voor een getraind oog een blijvende uitdaging om ze te onderscheiden van andere soorten. Hiernaast focusten we ook op het thema van dit jaar ‘gaatjes in schelpen’: welke slakachtigen boren welk soort gaatje? En hoe frequent komen we schelpen met gaatjes tegen? Vragen waar de Grote Schelpenteldag mee een antwoord kan op bieden.

Het VLIZ organiseerde de opleiding op 9 maart 2023 in de gloednieuwe InnovOcean campus. Meer dan 50 schelpenkenners- en liefhebbers zakten af voor een gevarieerd programma met hands-on oefeningen en een theoretische opfrissing.
 


[Overzicht] [Login]